Бајден не покажал никакви симптоми на Паркинсонова болест

Џо Бајден не покажал никакви симптоми на Паркинсонова болест, објаснува неговиот лекар во писмото објавено по извештаите дека специјалист го посетил претседателот неколку пати во изминатата година.

Загриженоста за здравјето на претседателот се зголеми по лошиот настап на Бајден во неговата дебата со Доналд Трамп .

Демократите го опишаа неговиот настап како „неублажена катастрофа“, „стопирање“ и „сообраќајна несреќа со бавно движење“.

Според Њујорк Тајмс, дневниците на посетителите на Белата куќа покажуваат дека д-р Кевин Канард, невролог кој е специјализиран за нарушувања на движењето и неодамна објави труд за Паркинсоновата болест, ја посетил Белата куќа осум пати од минатото лето до пролетта оваа година.

Сепак, личниот лекар на Бајден , Кевин О’Конор објави писмо во кое инсистираше „Претседателот Бајден не посетил невролог надвор од неговата годишна физичка активност“.

„Резултатите од овогодинешниот испит беа детални во моето писмо од 28 февруари: „Екстремно деталниот невролошки преглед повторно беше смирувачки со тоа што немаше наоди кои би биле конзистентни со какво било церебеларно или друго централно невролошко нарушување, како што се мозочен удар, мултиплекс склероза. Паркинсонова болест…“

АКТУЕЛНО

Поврзани објави