Во Улцињ, Црна Гора, се отвори првата плажа за жени од муслиманска вероисповед кои носат хиџаб.

Оваа плажа ќе биде од затоврен тип, оградена со сламена ограда налик трло, со околу 10-20 лежалки, а пристапот за сите останати туристи ќе биде забранет.