Instagram овозможи: преземете насекаде во светот

Instagram ја отвора можноста за корисниците правилно да преземаат содржина на Reel, за да им дозволи на луѓето да го прават тоа надвор од САД.

Досега, корисниците кои сакаа да зачуваат видео на Reel за подоцна, најчесто мораа да го сторат тоа со зачувување на Instagram. Освен ако не живеат во САД, каде што Reels може да се преземат од јуни.

Сепак, тоа сега се менува, а Instagram почнува да им дозволува на корисниците ширум светот да преземаат Reels.

Новата промена беше објавена од шефот на Instagram, Адам Мосери, и доаѓа откако опцијата за физичко преземање за Reels беше достапна само во САД со месеци.

Сепак, и овде ќе има улов. Макари преземени од Instagram ќе имаат воден печат кој го содржи логото на Instagram и името на сметката. Ова не е ново, бидејќи TikTok и YouTube веќе имаат нешто слично и како да се осигурате дека преземеното покажува од која услуга доаѓа, доколку е објавено на друга услуга.

Друга работа е што Reels со лиценцирана музика ќе се симнуваат без звук, па ќе се слушаат само оние со оригинален звук.

 

АКТУЕЛНО

Поврзани објави