Прв средношколски самит за кариерен развој

Во Скопје денеска ќе се одржи првиот средношколки самит за кариерен развој во организација на „Growth Labs Academу“ и во соработка со Сојузот на средношколци.

На самитот ќе се разговара за важноста на неформалното образование и континуираното учење, како да се избере идната професија и да се започне кариерата со креирање на силен персонален брендинг. Предвидено е да има и панел дискусија на која ќе бидат опфатени темите од областа на образованието и можностите за младите, но фокус ќе биде ставен и на тоа како да се насочат правилно младите за да имаат кариерен успех во идинина.

АКТУЕЛНО

Поврзани објави