АППТ

Туристичка промоција на АППТ во Берлин со вмрежување на македонски и германски туроператори

Со цел вмрежување и соработка со македонски и германски туроператори во македонската амбасада во Берлин се одржа промотивен настан на иницијатива на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ), во рамки на Меморандумот за соработка потпишан со Алијанса на независни туристички агенции од Германија (ASR).

Присуството на претставници од Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот и македонскиот туристички сектор, како што информираат од АППТ, е од круцијално значење за воспоставување на соработка со германските туроператори и проширување на туристичките пазари.

– Агенцијата за туризам изразува благодарност до македонскиот амбасадор во Берлин, Илбер Села за поддршката и активното учество во промоцијата на Македонија пред германските туристички ентитети. Благодарност до туристичкиот водич Андријана Башоска за заложбата да го пренесе најавтентичното од Македонија и да ја доближи туристичката понуда пред германските туристи, се вели во соопштението од АППТ.

Од АППТ посочуваат дека идната соработка со германските туроператори е веќе воспоставена и следните активности ќе се реализираат со организирање на информативно патување низ земјава и бизнис средби во Скопје и Охрид.

АКТУЕЛНО

Поврзани објави