Вишиот управен суд одлучи: Проектите на Милчо Манчевски да останат финансиски стопирани од страна на Агенцијата за филмv

Дали е на повидок разрешување за предметот за финансиското работење на „Банана филм“ кои се однесуваат на потрошени 950.000 евра, за кои не е доставен извештај, како и трансакции на „Банана филм“ кон фирми во Њујорк, САД? Дали институциите како Вишиот управен суд, вклучително и ДКСК ефикасно и законски ќе постапат до конечно расчистување на случајот со „Банана филм“?

 

АКТУЕЛНО

Поврзани објави