Жените се убиваат во Западен Балкан и време е да се преземе акција

Институциите и креаторите на политиките од Западен Балкан можат да одиграат клучна улога во спасувањето на животите на жените – потенцијално повеќе од 50 годишно. Сепак, денес речиси секоја недела по една жена од Западен Балкан се убива, пишуваат Алекс Чен и Тања Доми.

АКТУЕЛНО

Поврзани објави