Скопје конечно со почист воздух

И тоа се случи. По долго време  во Скопје кадешто беше речиси невозможно да се дише, главниот град денеска падна на листата на градови со најзагаден воздух во светот.

Скопје, според IQAIR се наоѓа на 60 место што е значително подобрување, не од некакви превземени мерки, туку од самата природа.

Еве неколку слики направени од Градска.мк за денешниот прекрасен сончев ден.

Фото/ Неџмедин Шаќири

 

Фото/ Неџмедин Шаќири

 

Фото/ Неџмедин Шаќири

Поврзани објави