Царство од мраз и снег во Харбин

Фотографија: Pedro Pardo/AFP

Грациозни ледени скулптури на минус 25 степени – во кинескиот град Хaрбин е отворен фестивалот на мраз и снег.

Харбин е познат по фестивалот на мразот, кој обично трае еден месец. Дури и пред почетокот на официјалното натпреварување, во градот пристигнале околу три милиони туристи.

Поврзани објави